BIO HANS VAN KESSEL

Hans van Kessel was samen met zijn broer Leo al vroeg aan het zingen. Op school voor de klas, op familiefeesten, overal moesten zij hun zangkwaliteiten laten horen. Deze Valkenswaardse Everly Brothers zijn beiden actief gebleven in de muziek. Broer Leo is drummer en geeft drumles en zit bij een fanfare. Hans is begonnen in amusementorkesten. Van Trademark, de WHAP’s , Huckle Bucks , Mac Taple tot Winfield.
Via Mac Taple begon hij samen met de gitarist Herbert van ’t Hul, een nieuw rock & roll band the Rattlesnakes. Van the Rattlesnakes kwam het eerste lied , the Milkshake Boogie uit, met als B kant het door Joanne gezongen Rocking Country Girl . Beiden geschreven door Hans. Na wat leden wisselingen, bestond de band uit o.a Leo van Kessel , John van Gennip , Fred Monteyn en Hans, ze noemden zich toen ROCKY RACCOON. De band maakten naast eigen werk, veel covers van the Beatles. Toen de band stopte, ging Hans onder de naam ROCKY RACCOON alleen verder. Hij trad op in de Hennie Huisman ’s Soundmix show, als Buddy Holly, met Oh Boy !
Door deze show werd Hans betiteld als de Nederlandse Buddy Holly en trad regelmatig op in Hollands Glorie en andere programma’s door het land.
Ook het buitenland zoals o.a. Spanje , Duitsland, Zweden, Egypte heeft Hans zijn kunnen al laten zien. Nog 1 maal deed Hans mee aan de Soundmixshow, maar nu als zijn grootste voorbeeld JOHN LENNON, met het nummer Starting Over. Hij werd 1 ste in de voorrondes. Er kwam een CD uit met rock& roll covers van Rocky met de titel , SO WHAT ! Hier stonden Hans zijn 1 ste single , Milkshake Boogie op, maar ook Starting Over. Hans begon een eigen Rock & Roll show met een dansformatie.
ROCKY RACCOON & THE HOLLYWOOD CATS.

Na een moeilijke prive tijd, stopte hij even met de muziek. Zijn goede vriendin Harriet Willems, die op dat moment ook prive moeilijkheden had, ving Hans op. Beiden hebben de draad weer opgepakt en zijn begonnen met schrijven. Hun 1 ste lied ging over de moeilijke tijd die ze gehad hebben. ODE AAN VRIENDSCHAP. December 2007 namen ze een eigen geschreven kerstlied op. HET IS KERSTMIS. Dit brachten ze uit onder de naam DA CODA, met als 2 de lied ODE AAN VRIENDSCHAP. Deze single werd alleen onder familieleden en een kleine kring vrienden uitgedeeld. Hans heeft ook de Backing vocals van Frans Bauer gedaan en samen met Harriet de backing van Grad Damen. Naast DA CODA, treedt Hans nog steeds als Rocky Raccoon of gewoon onder zijn eigen naam op.